Συχνές απορίες

Οδοντόβουρτσες - Photo by Anthony Shkraba from Pexels

Η λεύκανση γίνεται χωρίς τη χρήση αναισθησίας και είναι ανώδυνη. Μικρό ποσοστό ασθενών έχει παρουσιάσει μικρή ευαισθησία αμέσως μετά τη θεραπεία, η οποία αντιμετωπίζεται άμεσα στο ιατρείο με τη χορήγηση απευαισθητοποιητικών παραγόντων, ώστε υποχωρήσει τυχόν ενόχληση.

Η λεύκανση δεν προκαλεί παρενέργειές ή ζημιές στα δόντια και στα ούλα. Ενδεχομένως παρουσιαστεί μία ευαισθησία στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας μεταξύ ζεστού – κρύου, αλλά αυτό εξαφανίζεται με την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Η κακοσμία του στόματος είναι αποτέλεσμα διάφορων αιτιών. Πιο συχνές αιτίες της κακοσμίας είναι το κάπνισμα, οι παθήσεις των ούλων όπως για παράδειγμα αυτής της ουλίτιδας, της χρόνιας τερηδόνας, καθώς επίσης και στη γενικότερη κακή στοματική υγιεινή.

Με τη σωστή υγιεινή στόματος επιτυγχάνεται ευχάριστη αναπνοή. Αυτό συμβαίνει εφόσον διατηρούμε καθαρά δόντια (με συχνές πλύσεις), τα ούλα μας παραμένουν υγιή με ροζ χρώμα και δεν ματώνουν με το βούρτσισμα ή με τη χρήση νήματος.

Σε διαφορετικές περιπτώσεις συστήνεται κλινικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί έγκαιρα τυχόν πρόβλημα στην στοματική υγεία και να προχωρήσουμε σε άμεση αντιμετώπιση.

Σε περίπτωση που το κενό μεταξύ τους είναι μεγάλο, συστήνεται η Ορθοδοντική για την αποκατάσταση. Σε άλλη περίπτωση η κάλυψη μικρών κενών μπορεί να αποκατασταθεί με επιτυχία με τη συγκόλληση ιδίου χρώματος σύνθετης ρητίνης, είτε με όψεις πορσελάνης.

  • Τις πρώτες 2-3 ώρες μετά την επέμβαση ενδέχεται να παρουσιαστεί μικρή αιμορραγία η οποία είναι φυσιολογική. Ενδέχεται να χρειαστεί η χρήση πάγου στο σημείο για 2-3 ώρες, αλλά αυτό γίνεται ΜΟΝΟ τη 1η ημέρα.
  • Αποφεύγετε το δάγκωμα των χειλιών τις πρώτες 2-3 ώρες μετά την επέμβαση.
  • Συστήνεται η αποφυγή κατανάλωσης γαλακτοκομικών για τις επόμενες 12 ώρες, καθώς επίσης και το κάπνισμα.
  • Συστήνεται κατανάλωση υγρών και χλιαρών τροφών για τις επόμενες 12 ώρες.
  • Συστήνονται στοματοπλύσεις με αλατόνερο για 2-3 ημέρες κατόπιν χειρουργικής πράξης και για τις επόμενες 5-6 ημέρες στοματοπλυσεις με χαμομήλι.
  • Εφόσον έχει γίνει τοποθέτηση ραμμάτων τα οποία χρήζουν αφαίρεσης, ορίστε ραντεβού (αν δεν έχει ήδη οριστεί) μετά την πάροδο 7 ημερών από την επέμβαση.
  • Σε περίπτωση πόνου ή για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα προκύψει, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε?