Εμφυτεύματα

Εμφύτευμα - Photo by cottonbro from Pexels

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αντικαθιστούν κατεστραμμένα ή ελλείποντα δόντια, με τεχνητά δόντια ίδιας όψης με τα φυσικά. Ουσιαστικά τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν με τεχνητές ρίζες (μεταλλικοί κοχλιωτοί κύλινδροι) κατασκευασμένες από τιτάνιο, τις φυσικές ρίζες.

Πρακτικά με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δίνουμε λύση σε όσους έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια και τοποθετούνται είτε:

Για αισθητικούς λόγους, δηλαδή αν τα δόντια που απουσιάζουν είναι στην πρόσθια περιοχή και η απουσία είναι εμφανής στο χαμόγελο,

Για πρακτικούς λόγους, δηλαδή όταν απουσιάζουν δόντια που χρησιμοποιούνται για τη μάσηση.

Τα εμφυτεύματα αποτελούν υποκατάστατο ρίζας φυσικού δοντιού και τοποθετούνται στη γνάθο, είτε στο σημείο που έχει χαθεί το δόντι, είτε σε άλλο σημείο το οποίο απαιτείται να τοποθετηθεί στρατηγικά. Υπάρχουν περιπτώσεις που ενδέχεται να απουσιάζουν όλα τα δόντια είτε στην άνω είτε στην κάτω γνάθο. Στην περίπτωση αυτή είτε χρησιμοποιούμε κινητή εργασία, η οποία υποστηρίζεται από τα εμφυτεύματα είτε σταθερά, μόνιμα δόντια.

Σε κάθε περίπτωση στη SMILEZONE φροντίζουμε με την ολοκλήρωση των εργασιών, να απολαμβάνετε αίσθηση φυσικής οδοντοστοιχίας με άψογη αισθητική αλλά και απόλυτη λειτουργικότητα και ορθή άρθρωση κατά την ομιλία.

Γιατί να επιλέξεις την τοποθέτηση εμφυτευμάτων?

  • Δεν απαιτείται το τρόχισμα παρακείμενων δοντιών για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών
  • Το αποτέλεσμα έχει εμφάνιση αλλά και αίσθηση φυσικών δοντιών.
  • Προσδίδουν αίσθηση σταθερών προσθετικών εργασιών ακόμα και στις κινητές εργασίες.
  • Προλαμβάνουν τη συρρίκνωση οστικής μάζας σε βάθος χρόνου.
  • Προσφέρουν άριστη ομιλία, μασητική λειτουργία
  • Χαρίζουν ένα όμορφο, λαμπερό, υγιές και φυσικό χαμόγελο!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι η υγιής οστική στήριξη. Σε άλλη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα με τη βοήθεια μοσχευμάτων!

Δημιουργήσαμε το πολυοδοντιατρείο μας για να δώσουμε λύσεις σε όποιο πρόβλημα σας δυσκολεύει στην καθημερινότητά σας, είτε πρακτικά είτε ψυχολογικά!

Σε περίπτωση απώλειας οστού υπάρχει η δυνατότητα ανάπλασης της περιοχής με μέθοδο PRP (Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια) σε συνδυασμό με τεχνητό οστό.

​Η διαδικασία εμφύτευσης διαρκεί περίπου 30’ και χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία, Η διαδικασία μπορεί να γίνει και άμεσα μετά την εξαγωγή κατεστραμμένου δοντιού.

Ακολουθεί η οστεοενσωμάτωση η οποία συνήθως διαρκεί από 2 έως 4 μήνες και εξαρτάται από το εκάστοτε περιστατικό.

Έπειτα ανάλογα με την ποιότητα του οστού της γνάθου, αλλά και τις απαιτήσεις του εκάστοτε περιστατικού, προχωράμε στην τοποθέτηση του μόνιμου δοντιού ή της μόνιμης προσθετικής αποκατάστασης, με το κατάλληλο πρωτόκολλο φόρτισης.

Η φόρτιση δύναται να γίνει είτε άμεσα εντός λίγων ωρών, είτε εντός λίγων ημερών ή μηνών.

Στο πολυοδοντιατρείο μας έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένοι χώροι για την ανάπαυσή σας μετά το χειρουργείο και την πάροδο των συμπτωμάτων ψευδούς ομιλίας, για να μπορείτε να βγείτε από το χώρο μας χωρίς προβλήματα στην ομιλία σας!

Στόχος της SMILEZONE και των χειρουργών της είναι η αποκατάσταση της στοματικής σας υγείας με την καταλληλότερη δυνατή αντιμετώπιση.

Μέσα σε λίγες ημέρες στη SMILEZONE επιτυγχάνουμε την πλήρη αποκατάσταση ακόμα και σε ασθενείς που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια. Παράλληλα με τη χρήση της all-on-4 τεχνικής επιτυγχάνουμε με τέσσερα μόνο εμφυτεύματα, την τοποθέτηση 12 σταθερών δοντιών.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε?